تفاوت سکه امامی و بهار آزادی چیست؟

چکیده

سکه بهار آزادی به تمام سکه‌هایی گفته می‌شود که از سال 1358 تا 1370 ضرب شده‌اند؛ اما به سکه‌هایی که بعد از سال 1370 تا الان ضرب شده‌اند سکه امامی یا طرح جدید می‌گویند. به عبارتی سکه بهار آزادی (طرح قدیم) و سکه امامی (طرح جدید) هیچ تفاوت وزنی و عیاری ندارند و تنها تفاوت‌شان در سال ضرب آن‌هاست.

 

تفاوت سکه امامی و بهار آزادی چیست؟

 

1- قیمت سکه طرح امامی و بهار آزادی

تفاوت سکه امامی با سکه بهار آزادی در قیمت آن بوده، زیرا قیمت سکه امامی همیشه کمی بالاتر از سکه بهار آزادی است و قیمت انواع سکه بستگی به قیمت سکه طرح جدید یا همان سکه امامی دارد. در واقع می‌توان گفت قیمت سکه که شاخص اصلی قیمت تمام سکه‌های موجود در بازار بوده، سکه طرح جدید یا همان سکه امامی است. معمولا قیمت سکه‌های نیم، ربع و گرمی تحت تاثیر نرخ سکه تمام طرح جدید است.

 

در گذشته قیمت این دو سکه یعنی سکه جدید (امامی) و سکه قدیم در بازار نزدیک به هم بود، اما در حال حاضر فاصله قیمتی بین این دو سکه افزایش پیدا کرده است؛ سکه طرح قدیم همچنان ارزانتر از سکه طرح جدید گزارش شده و دلیل این امر وجود حباب قیمتی در سکه امامی ۸۶ است؛ پس تفاوت قیمت سکه امامی و بهار آزادی از مهمترین فرق‌های آن‌ها به حساب می‌آید.

 

2- فرق طرح سکه امامی و بهار آزادی

سکه طلای طرح قدیم سکه‌ای است که از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸ ضرب شده و به طرح قدیم معروف است. دو روی این سکه با نقوشی تزیین شده است که روی یک روی آن نام حضرت علی (ع) (با تکرار سه بار نام علی به خط تزیینی و به شکل شش ضلعی) همراه با عبارت «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» حک شده است. روی دیگر سکه طرح قدیم، تصویر بارگاه امام رضا(ع) و عبارت «اولین بهار آزادی» به چشم می خورد.

 

یکی دیگر از انواع سکه بهار آزادی، سکه طلای طرح جدید یا سکه امامی است. روی این نوع سکه جدید تصویر امام خمینی (بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران) و روی دیگر سکه تصویری از حرم مطهر امام رضا را نشان می‌دهد؛ بنابراین این سکه مانند طرح قدیم سکه بهار آزادی مزین به تصویر امام رضا (ع) است.

 

3- فراوانی سکه امامی و بهار آزادی در بازار طلا

یک تفاوت سکه طرح امامی و بهار آزادی در فراوانی آن در بازار بورس طلا به حساب می‌آید. در بازار کنونی طلای ایران، هر دو سکه طرح قدیم و جدید خرید و فروش می‌شود، اما در حال حاضر فراوان‌ ترین نوع سکه در بازار، سکه امامی است.

 

4- تعداد متقاضیان و خریداران سکه

در ادامه بررسی فرق سکه امامی و تمام بهار آزادی و انواع آن، می‌توان به تعداد متقاضیان و خریداران این دو سکه اشاره کرد. اکثر متقاضیان و خریداران سکه تمایل بیشتری به خرید سکه طرح جدید یا سکه امامی دارند؛ در نتیجه از تفاوت این دو سکه پر طرفدار بودن سکه امامی به حساب می‌آید.

 

5- میزان رشد و سود سکه بهار آزادی و سکه امامی

یکی از تفاوت‌های سکه امامی با سکه بهار آزادی، نرخ رشد قیمت و ارزش آن به شمار می‌رود. افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در سکه طلا را دارند به این موضوع بسیار زیاد توجه می‌کنند.روند صعودی ارزش ریالی سکه امامی نسبت به سکه بهار آزادی یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده است؛ در نتیجه سکه امامی سود بیشتری برای خریداران دارد.

 

6- تفاوت وزن سکه امامی و بهار آزادی

در خصوص تفاوت وزن سکه امامی و بهار آزادی باید بدانید که هیچ فرقی وجود ندارد. فرق سکه امامی و بهار آزادی از نظر وزن و کالیبر مشابه یکدیگر هستند و هر یک با عیار ۹۰۰ در هزار و وزن ۸٫۱۳۵۹۸ گرم ضرب می‌شوند؛ به این معنا که وزن این سکه‌ها ۸٫۱۳ گرم است ولی تنها ۷٫۳۱ گرم طلا دارند.

 

 

قیمت کدام سکه (امامی یا بهار آزادی) اهمیت دارد؟

برای سنجش وضعیت بازار سکه در بازار طلا، قیمت سکه تمام مورد بررسی قرار می‌گیرد و قیمتی که به عنوان شاخص پیشنهاد می‌شود، سکه امامی (طرح جدید) است؛ از این رو قیمت نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی از نوسانات قیمت سکه تمام بهار آزادی (طرح جدید) و یا همان امامی تاثیر می‌گیرد.

 

سکه طلا در همه موارد یک سرمایه گذاری قابل اعتماد در نظر گرفته می‌شود. انواع سکه برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، دو نوع از پرطرفدارترین‌ها سکه بهار آزادی و امامی است. دانستن فرق سکه امامی و تمام بهار آزادی به شما در داشتن عملکرد بهتر در بازار سکه و طلا کمک می‌کند. برای سرمایه‌گذاری در زمینه سکه طلا، حتما انواع سکه طلای طرح جدید ضرب شده در سال ۱۳۸۶ به بعد را تهیه کنید. خرید حضوری یا غیرحضوری سکه خود را حتما از مراکز معتبر و مطمئن انجام دهید.

 

 

نام سکه بهار آزادی نمادی از آمدن آزادی پس از سلطنت شاهنشاهی است که با انقلاب به ارمغان آمد. سکه بهار آزادی یک سکه طلا بوده که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضرب شده است. این سکه برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ پس از انقلاب ایران روانه بازار و به عنوان جایگزین سکه پهلوی (به نام خاندان سلطنتی ایران و رژیم کنترل قبلی در کشور عنوان داشت) معرفی شد. سکه‌های بهار آزادی بسته به اینکه قبل از سال ۱۳۶۸ ضرب شده باشند یا بعد از آن تاریخ دارای طرح‌های متفاوتی هستند. سکه‌های قبل از سال ۱۳۶۸ دارای طرح هندسی در یک طرف و طرح حرم در سمت دیگر هستند که با خط زیبای خوشنویسی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بهار آزادی روی آن درج شده است.

 

سکه بهار آزادی و امامی چه سکه‌هایی هستند؟

سکه‌های ضرب شده در سال ۱۳۵۸ را می‌توان به عنوان سکه‌های اولین بهار آزادی یا اولین سالگرد انقلاب نامید و خط خوشنویسی روی سکه منعکس کننده این موضوع است. به این سکه‌ها سکه بهار آزادی می‌گویند.طرح سکه بهار آزادی پس از سال ۱۳۶۸ به مناسبت رحلت امام خمینی تغییر کرد و به نام سکه امامی معروف شد. پشت این سکه‌های امامی طرحی مشابه با سکه‌های قبلی و با خط خوشنویسی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بهار آزادی درج شده است. جلوی سکه‌ها چهره امام خمینی، آیت اللهی که انقلاب ۱۳۵۷ را برای سرنگونی شاه ایران رهبری و جمهوری اسلامی ایران را تأسیس کرد، دیده می‌شود؛ پس از تأسیس دولت، او به عنوان رهبر عالی معرفی شد که بالاترین مقام در سیاست و مذهب بود که تا زمان فوتشان در سال ۱۳۶۸ حفظ شد.

 

عضویت در خبرنامه