ونکلیف و تاج های ملکه های ایران
در این مقاله به بررسی تاج ونکلیف فرح و تاج و سرویس ونکلیف فوزیه می پردازیم که محمد رضا پهلوی به ونکلیف آرپلز سفارش داده بود اشاره شده است.

تاج ونکلیف فرح:
در مراسم تاجگذاری 1346 ، محمد رضا شاه پهلوی حرکتی را در تاریخ انجام داد که تاکنون هیچ کدام از شاهان ایرانی و قاجاری انجام نداده بودند. همزمان با تاجگذاری خودش، همسرش فرح را نیز تاجگذاری کرد.
تمبر یادبود تاجگذاری
این مراسم در چهل و هشتمین زادروز محمد رضا شاه در تالار سلام کاخ گلستان برگزار شد. ازبیش از پنجاه متقاضی برای ساخت تاج، این افتخار نصیب برند ونکلیف شد. برای ساخت تاج این مراسم باشکوه از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی خزانه استفاده می شد. طبق قانون، جواهرات با تشریفات و آداب خاصی اجازه خروج از خزانه را داشتند. به همین منظور آرپلز به همراه تیمش در کارگاهی در زیر زمین بانک مرکزی تاج فرح پهلوی را ساختند، تاجی که در واقع می توان به صراحت گفت که اولین بار است که برای تاج گذاری یک ملکه در ایران ساخته می شود.
بر روی این تاج مجموعا 38 زمرد، 34 یاقوت، 105 مروارید، 1446 الماس، 2 اسپینل و یک زمرد شش ضلعی در مرکز است. تاج بر پایه ای از جنس پلاتین ساخته شده و وزن تاج و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی آن حدودا 1.5 کیلوگرم وزن دارد.
محمد رضا پهلوی قبل از آغاز مراسم گذاشتن تاج بر سر فرح پهلوی گفت:
"از خداوند سپاسگزارم که به من فرصت داد تا جایی که در قدرت من بود به مملکت و ملتم خدمت کنم. از خداوند میخواهم که قدرت ادامه آنچه را که تاکنون انجام دادهام به من عطا فرماید. شرف و افتخار ملت و کشورم تنها هدف زندگی من است. من تنها یک امید دارم و آن حفظ استقلال، حاکمیت ایران و پیشرفت مردم ایران است و برای رسیدن به این هدف آمادهام تا در صورت لزوم جان خود را فدا کنم. باشد که خداوند توانا به من فرصت دهد کشوری خوشبخت و جامعهای آبادان به نسلهای بعد تحویل دهم و پسرم، ولیعهد نیز در انجام رساندن این بار سنگین تحت توجهات باری تعالی موفق گردد."
پس از تاجگذاری همسرش را به عنوان نیابت سلطنتی اش منصوب کرد.
فرح تنها یک بار از آن تاج استفاده کرد و بعد از انقلاب تاج ملکه و جواهراتش در خزانه ملی جواهرات ایران نگهداری می شود.
در سال 2012 موزه پاریس میزبان مجموعه جواهرات برند ونکلیف بود که در آن بعضی از قطعات سلطنتی هم بازسازی شده بود. ماکت تاج فرح هم در این نمایشگاه بر پایه ای از جنس طلای سفید و با استفاده از سنگ های بدلی و غیر اصل ساخته شد.
تاج و سرویس ونکلیف فوزیه
فوزیه فواد در سال 1300 در مصر متولد شد پدر او پادشاه مصر ومادرش ملکه بود، یک برادر به اسم فاروق و سه خواهر به اسم های فایزه، فایقه و فتیحه داشت فوزیه به زیبایی خیره کننده اش شهرت داشت او در 17 سالگی با محمد رضا شاه پهلوی در کاخ عبدین قاهره ازدواج کرد. ازدواج آن ها بیشتر جنبه سیاسی داشت تا پایه ی عشق و دوست داشتن. در واقع پیوند بین مصر و ایران به شمار می آمد.
برای فوزیه از برند ونکلیف و آرپلز درخواست شد تا سرویسی درخور ساخته شود، یک گردنبند دو رشته ای، یک تاج پلاتین و الماس ، یک انگشتر و یک گوشواره تهیه شد.
تاج فوزیه مزین به 54 الماس اشکی به وزن 92 قیراط 530 الماس تراش باگت به وزن 72 قیراط بود که فوزیه علاوه بر جشن ازدواجشان از تاج برای مراسم های مهم از آن استفاده می کرد.
اما این تاج سرنوشت خوبی نداشت چرا که در سال 1945 فوزیه افسردگی شدیدی گرفت و به مصر بازگشت و همچنین تاج را به همراه خودش برد و احتمالا بعد از مرگ فوزیه این تاج به فرزندانش به ارث رسیده است.